Alle subsidies voor medewerkers op een rijtje

Personeel is erg belangrijk voor je onderneming, maar tegelijkertijd is personeel ook kostbaar. Voor sommige werknemers kun je een subsidie krijgen. Vaak zijn dit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen kunnen moeilijk aan werk komen, omdat ze vaak iets meer begeleiding nodig hebben

De overheid wil met een financiële bijdrage ervoor zorgen dat deze mensen makkelijker aan de slag komen. Dit kan veel voordelen bieden voor jou als werkgever. Het is goed om je daar eens in te verdiepen. Hieronder vind je een overzicht met de mogelijkheden van subsidies.

Mobiliteitsbonussubsidies

Wanneer je een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder of een arbeidsgehandicapte in dienst neemt, heb je als werkgever recht op 3 jaar lang een mobiliteitsbonus. Lees meer over de mobiliteitsbonus in onze blog.

Proefplaatsing werkloze of gedeeltijk arbeidsongeschikte

Wil je een werkloze of gedeeltelijk arbeidsongeschikte aannemen, maar eerst kijken of hij geschikt is voor de functie? Dat kan, je kunt de medewerker dan een proefplaatsing aanbieden. Hoe dat werkt, lees je hier.

Premievrijstelling marginale arbeid

Neem je een uitkeringsgerechtigde voor minder dan 6 aaneengesloten weken in dienst, dan kun je een vrijstelling van de premies werknemersverzekeringen krijgen.

Loondispensatie Wajongers

Wanneer je een Wajonger (jongere die door een ziekte of handicap moeilijk kan werken) aanneemt, kom je in aanmerking voor loondispensatie. Dit betekent dat je slechts een deel van het salaris betaalt.

Scholingsvouchers

Het kan voorkomen dat het nodig is om een werknemer eerst om te scholen, voor hij/zij in aanmerking komt voor een functie. Als iemand 50 jaar of ouder is en een WW-uitkering ontvangt, kun je daarvoor een scholingsvoucher aanvragen.

Aanpassingen werkplek

Soms moet je de werkplek aanpassen om een zieke of gehandicapte werknemer in dienst te kunnen nemen. In dat geval kun je als werkgever in aanmerking komen voor een vergoeding.

Gerelateerde blogs

_DSC5489
Jacqueline Russcher

Na mijn uitgebreide interne opleiding, adviseer ik sinds 2013 MKB-ondernemers over het payrollen van hun personeel. Vaak maken we een afspraak om te kijken wat Payned voor uw onderneming kan betekenen. Het uitwisselen van ervaringen is daarin erg belangrijk. Want; pas als je de situatie van een ander goed kent, kun je met een goed advies komen. Benieuwd hoe Payned u van dienst kan zijn? Ik help u graag verde

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • Een eigen CAO
  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2019 Payned payrolling