Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. De tekst in deze blog is daarom (deels) verouderd.
Gerelateerde blog over dit onderwerp is

https://payned.nl/wet-arbeidsmarkt-in-balans-wab/

Allemaal aan de payroll!

Onze ultieme droom is natuurlijk een utopie. Veel ondernemers zijn geholpen met het uitbesteden van hun personeelsbeheer, maar waarom payrollt niet iedere ondernemer?

Het antwoord is simpel. Veel ondernemers weten niet wat échte payroll is. En dat is jammer. Het kan namelijk wel. Optimaal gemak zonder dat dit ten koste gaat van je personeelPayrolling voor werkgevers

Kun je wel gebruik maken van payroll?

Niet zonder meer kan ieder bedrijf zomaar payrollen. Soms zijn er beperkingen vanwege regels in de cao en soms vanwege arbeidsvoorwaarden die medewerkers genieten in een bepaalde bedrijfstak.

Verschillende soorten payroll?

De verschillen tussen payrolling in Nederland zijn groot. In de landelijke media kun je er bijna iedere maand wel iets over lezen. Terecht hebben leden van sommige politieke partijen kritiek op de vele oneigenlijke vormen van payrolling die ons land rijk is. Het overgrote deel van de payrollbedrijven valt onder één van de uitzend cao’s (ABU of NBBU) en deze is eigenlijk bedoelt om “piek en ziek” op te vangen. Wanneer een onderneming korte tijd last heeft van veel ziekte of van een piek door drukte, dan is een uitzendbureau de aangewezen oplossing. Alleen schiet deze vorm van payrollen qua arbeidsvoorwaarden flink tekort. Medewerkers gaan uit dienst als ze ziek zijn, bouwen bijna geen pensioen op en krijgen vaak minder vakantiedagen dan waar ze recht op hebben.

Is eerlijk payrollen mogelijk?

Over het algemeen richten payroll bedrijven zich op de overname van complete personeelsbestanden. De arbeidsvoorwaarden zijn dan een belangrijk instrument om zowel ondernemers, maar zeker ook de medewerkers te kunnen overtuigen van de meerwaarde van payrolling. Denk daarbij aan het aantal vakantiedagen, de beloning en toeslagen, maar ook niet te vergeten het pensioen.

Bij Payned krijgt iedere medewerker minimaal waar hij/zij recht op heeft conform de cao die geldig is in het bedrijf waar hij/zij werkzaam is. Dit geldt niet alleen voor het loon wat bij je functie hoort, maar ook voor toeslagen bij overwerk. Werk je in de schoonmaakbranche? Dan heb je bij een fulltime dienstverband recht op 26 vakantiedagen. Zo houden wij bij Payned altijd de regels uit je eigen cao aan.

De ondernemers die met Payned samenwerken doen dat om de personeelszaken beter te regelen. Veelal zijn dit MKB’ers die zelf keihard meewerken in de zaak en ervan doordrongen zijn dat ze zelf niet overal verstand van kunnen hebben. Personeel is tenslotte het kapitaalgoed van ieder bedrijf. Om zeker te weten dat alles goed geregeld wordt, zonder dat ze hier zelf nog naar om hoeven te kijken, laten ze het personeelsbeheer uitvoeren door Payned.

Allemaal aan de payroll, nog steeds een utopie? Misschien wel, echter ken je het gezegde; “schoenmaker blijf bij je leest”? Doe daarom waar je goed in bent en laat het andere over aan een specialist.

Ons advies is overigens volledig gratis. Wil je eens inventariseren op welke wijze wij jou kunnen helpen met onze dienstverlening, schroom dan niet om contact op te nemen.

Gerelateerde blogs

_DSF7909
Rolf Tempelman

Vanaf 2000 heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de payrollbranche. Als eindverantwoordelijke voor Payned payrolling vanaf 2007. Ik gebruik mijn kennis en ervaring om ondernemers te adviseren over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een “handen uit de mouwen” mentaliteit spreken mij erg aan.

Ook eens praten over wat payrolling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

Nieuwsbrief

Deze blog interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vraag informatiegesprek aan

Payned payrolling blog

Waarom Payned payrolling?

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Heldere payroll tarieven
  • Ervaren adviseurs

Certificeringen

Stichting Normeringsarbeid VPO Vereniging Payroll Ondernemingen
Urgenda Samen Sneller Duurzaam

Vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met een payroll adviseur »

© 2021 Payned payrolling